Foto: AP/Scanpix
Vismaz divi dievlūdzēji ir ievainoti, kad divi ar triecienšautenēm, nažiem un sprāgstvielām bruņoti vīri uzbrukuši šiītu mošejai Afganistānas galvaspilsētā Kabulā, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrukums pārsvarā šiītu musulmaņu apdzīvotā pilsētas rajonā noticis agrās ceturtdienas stundās. Uzbrucēji, kas bijuši policistu formās tērpti pakistānieši, pēc apšaudes ir nogalināti, informē policija.

Ziņojumi liecina, ka bez drošības spēkiem uzbrucējiem pretī stājušies arī mošejas apmeklētāji.

Lai gan Afganistānā pastāv spiedze starp sunnītu vairākumu un šiītu musulmaņiem, vairums uzbrukumu pēdējos gados bijuši vērsti pret drošības spēkiem un valsts iestādēm, skaidro BBC.

Afganistāna uzskata, ka galvenais iemesls vardarbībai valsīt ir islāmistu grupējuma "Taliban" iespējas droši patverties kaimiņos esošajā Pakistānā. Afgāņu varas iestādes jau ilgstoši apsūdz Pakistānu "Taliban" atbalstīšanā un patvēruma sniegšanā. Islāmābāda šīs apsūdzības kategoriski noraida.

Augustā Afganistānas prezidents Hamids Karzajs aicināja Pakistānu izmantot savu ietekmi, lai veicinātu Kabulas un "Taliban" kaujinieku miera sarunas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!