Foto: Reuters/Scanpix
Bulgārijā trešdien noticis sprādziens autobusā ar Izraēlas tūristiem, kurā gājuši bojā septiņi un ievainoti 30 cilvēki, un Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu uzbrukumā vainojis Irānu.

Par šādu bojāgājušo un ievainoto skaitu Bulgārijas ārlietu ministrs Nikolajs Mladenovs telefonsarunā informējis Izraēlas ārlietu ministru Avigdoru Lībermanu, paziņoja Izraēlas Ārlietu ministrija.

Eksplozija notikusi pie Melnās jūras piekrastes pilsētas Burgasas lidostas, kad izraēlieši, kas bija ieradušies ar čārterreisa lidmašīnu no Telavivas, iekāpuši autobusā. Mladenovs Lībermanam sacījis, ka sprāgusi autobusā ievietota bumba. Iepriekš tika izteiktas versijas, ka autobusā vai pie tā uzspridzinājies terorists pašnāvnieks vai arī uz to mesta sprāgstierīce un atklāta uguns.

Autobuss, kurā atradušies 47 cilvēki, aizdedzies un bojāti arī vairāki līdzās esošie transportlīdzekļi, tostarp vairāki autobusi, no kuriem dažos arī bija tūristi no Izraēlas.

Lielākā daļa ievainoto ir Izraēlas pilsoņi, bet smagi ievainots arī autobusa šoferis Bulgārijas pilsonis. Domājams, ka visi bojāgājušie ir izraēlieši.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņojis, ka "visas pazīmes liecina, ka notikušajā ir vainīga Irāna", un ka līdzīgi mēģinājumi uzbrukt izraēliešiem pēdējo mēnešu laikā notikuši Gruzijā, Indijā, Kenijā, Kiprā un Taizemē.

"Tas ir Irānas terora uzbrukums, kas izplešas pāri pasaulei" un "Izraēla stingri reaģēs uz Irānas teroru", uzsvēra Netanjahu.

Netanjahu vērsa uzmanību uz faktu, ka trešdien aprit 18 gadi, kopš Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā tika uzspridzināts ebreju kultūras centrs, nogalinot 89 cilvēkus. Arī šajā teroraktā tika vainota Irāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!