Tiekoties Harkovā, Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs un viņa Krievijas kolēģis Dmitrijs Medvedevs parakstīja vienošanos par Krimas-Kubaņas tilta projektēšanu un būvi, žurnālistiem paziņoja Krimas Ministru padomes priekšsēdētājs Vasīlijs Džarti.

"Medvedevs teica, ka līdz 2014.gadam tilts ir jāuzbūvē. Mums, Krimas iedzīvotājiem, tas būs milzīgs pavērsiens, vispirms jau ekonomikas un sociālajā jomā. Tās nozīmēs infrastruktūras, komunikāciju un atpūtas attīstību," priecājās Džarti, piebilstot, ka tieši viņam bija izdevies pārliecināt prezidentus par nepieciešamību būvēt tiltu pāri Kerčas šaurumam.

Ziņu aģentūra "E-Krim" norāda, ka Krievijas projektēšanas un celtniecības firma "Specfundamentstroj" ir izstrādājusi transporta pārvada projektu pāri Kerčas šaurumam. Projekts paredz uzbūvēt 4,5 kilometrus garu tiltu 50 metru augstumā uz pāļiem, kas savienos Kerčas šauruma pretējos krastus. Projekts arī paredz iespēju ievietot komunikācijas naftas transportēšanai. Projekta vērtība sasniedz 480 miljonus dolāru (254,8 miljoni latu). Kā uzskata tā iniciatori, tiltu varētu uzbūvēt divos gados.

Iepriekš Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs tika teicis, ka jautājums par tilta būvi pāri Kerčas šaurumam tiks izskatīts, kad Medvedevs ieradīsies vizītē Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!