Foto: LETA
Izraēlas vicepremjers ārlietu ministrs Avigdors Lībermans piektdien paziņoja, ka atkāpsies no amata, jo viņam ir izvirzītas kriminālapsūdzības.

Lībermans arī atteicies no parlamenta deputāta tiesiskās imunitātes.

"Esmu nolēmis atkāpties no ārlietu ministra un vicepremjera amata un arī atteikties no [parlamenta deputāta tiesiskās] imunitātes, lai es varētu izbeigt šo lietu ātri, bez kavēšanās un pilnībā atjaunot savu labo vārdu," teikts Lībermana paziņojumā.

Viņš arī pauda cerību, ka lieta pret viņu tiks atrisināta līdz 22.janvārim, kad Izraēlā paredzētas parlamenta vēlēšanas, un viņš tajās varēs kandidēt. 54 gadus vecais Lībermans vada nacionālistisko partiju "Yisrael Beitenu" ("Izraēla ‒ mūsu mājas"), kurai vēlēšanās būs kopīgs saraksts ar premjerministra Benjamina Netanjahu partiju "Likud" ("Konsolidācija").

Ceturtdien Lībermanam tika izvirzītas apsūdzības krāpšanā un uzticības laušanā saistībā ar to, ka viņš bija saņēmis konfidenciālu informāciju no toreizējā Izraēlas vēstnieka Baltkrievijā Zeeva Ben Arieha, ka Baltkrievija bija pieprasījusi Izraēlai informāciju saistībā ar Baltkrievijā veikto izmeklēšanu, ka Lībermans bijis iesaistīts naudas atmazgāšanā. 2010.gadā Izraēlas mediji vēstīja, ka Lībermans plāno Ben Ariehu nosūtīt par vēstnieku uz Latviju un Lietuvu, tomēr tas nenotika.

Izraēlas ģenerālprokurors Jehuda Veinsteins ceturtdien arī paziņoja, ka vairāk nekā desmit gadu ilgajā izmeklēšanā par aizdomām, ka, būdams parlamenta deputāts un ministrs, Lībermans saņēmis desmitiem miljonu latu vērtas summas no uzņēmējiem un atmazgājis caur kompānijām Austrumeiropā, nav savākti pietiekami daudz pierādījumu, tāpēc Lībermanam netiks izvirzītas apsūdzības naudas atmazgāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!