Foto: Kadrs no video

Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna vecākais brālis šonedēļ pamanīts divos Ērika Kleptona koncertos Londonā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Japānas televīzijas pārraidītā ierakstā redzama persona, kas izskatās pēc diktatora vecākā brāļa Kima Čenčula, kurš pirms vairākiem gadiem zaudējis iespēju kļūt par tēva Kima Čenira varas mantinieku.

Trešdien uzņemtajā sižetā redzams vīrietis saulesbrillēs, kurš ar automašīnu ieradies koncerta norises vietā Londonas rietumos. Žurnālisti uzdod viņam dažus jautājumus, taču atbildes nesaņem. Tikmēr kunga pavadoņi atgrūž no viņa žurnālistus un operatorus.

Tādā pašā kompānijā un tajā pašā vietā vīrietis redzēts arī ceturtdien, kad noticis otrs Ērika Kleptona koncerts.

Par Kima Čenuna brāli uzskatītā persona koncerta laikā nav atšķīrusies no citiem Kleptona faniem, bet viņu ielenkušas personas, kas neizskatījās pēc attiecīgās daiļrades cienītājiem, liecina BBC žurnālista Simeona Patersona novērotais.

"Tie acīmredzami nebija Kleptona fani un izskatījās patiešām neiederīgi. Bet viņš izbaudīja pasākumu, dziedot līdzi visām dziesmām," stāsta Patersons.

Kims Čenčuls Kleptona koncertos ir pamanīts jau iepriekš – 2006. gadā Vācijā un 2011. gadā Singapūrā, norāda BBC.

To, ka vīrietis varētu būt Kima Čenuna brālis, apstiprina Ziemeļkorejas analītiķis Aidans Fosters.

"Viņš neieņem amatus Ziemeļkorejas valdībā, tāpēc varētu nebūt pakļauts ceļojumu aizliegumiem kā citi, kas ir amatos," atzīmē Fosters, norādot arī uz pavadoņu klātbūtni.

Vīrietis palicis "Chelsea Harbour" viesnīcā Londonas rietumos, kur istabas var izmaksāt vairāk nekā 2100 mārciņu (2942 eiro) par nakti, ziņo Dienvidkorejas aģentūra "Yonhap". Piektdien viņam paredzēts sēsties lidmašīnā uz Maskavu, papildina medijs.

Viesnīcas pārstāvji raidsabiedrībai BBC nekādus komentārus nesniedza. 

Saskaņā ar pieejamo informāciju 33 gadus vecais Kims Čenčuls ir bijušā līdera Kima Čenira un viņa ceturtās sievas vecākais bērns. Tāpat kā viņa brālis Kims Čenuns, Čenčuls skolojies Šveicē.

2011. gadā mirušais Kims Čenirs vecāko dēlu uzskatījis par nepiemērotu varas mantošanai, jo saskatījis viņā līdzību "ar mazu meiteni", apgalvojis Kima Čenira bijušais šefpavārs.

Kima Čenčula iespēju mantot amatu viņa tēvs noraidījis 2009. gadā. Pēc līdera nāves 2011. gada decembrī varu pārņēma pašreizējais izolētās valsts diktators Kims Čenuns.

Foto: AFP/Scanpix

Kims Čenčuls sniedz "svarīgu atbalstu" savam brālim, liecina publiski pieejamā Ziemeļkorejas informācija. Kādu brīdi viņš strādājis Ziemeļkorejas propagandas departamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!