Ukrainas Drošības dienests (UDD) publiskojis pārtvertu sarunu ierakstu, kurā kaujinieku komandieris – Krievijas pilsonis Igors Bezlers, saukts par teroristu "Besu" - saņem informāciju, ka tuvojas lidmašīna.

"Putniņs pie jums lido," sarunā par "Algotni" saukta persona ziņo vīrietim, ko UDD identificē kā "Besu". Bezlers tad jautā, vai lidaparāts ir "izlūkošanas, vai lielais".

"Nevar redzēt caur mākoņiem, ir ļoti augstu," atbild "Algotnis".

UDD norāda, ka saruna notikusi 17. jūlijā divas minūtes pirms "Malaysia Arlines" pasažieru lidmašīnas notriekšanas.

Jau aviolainera notriekšanas dienā UDD publiskoja pārtvertu sarunu ierakstu, kurā "Bess" ziņoja, ka ir notriekta lidmašīna un ka kaujinieki devušies meklēt pilotus un fotografēt avārijas vietu. Citās sarunās promaskaviskie separātisti stāsta, ka lidmašīna izrādījusies pasažieru, nevis militārā.

Vēstīts, ka 17. jūlijā Ukrainas austrumos notriekta pasažieru lidmašīna "Boeing 777" ar 298 cilvēkiem uz klāja, kas bija ceļā no Amsterdamas uz Kualalumpuru. Ukraina notikušajā vaino prokrieviskos kaujiniekus, kuri lidaparātu notriekuši ar no Krievijas piegādātu pretgaisa aizsardzības sistēmu "Buk".

Krievija noliedz, ka būtu apgādājusi kaujiniekus un notikušajā vaino Kijevu. Tikmēr ASV paziņojušas, ka tās rīcībā esošie dati liecina, ka raķete izšauta no prokrievisko spēku kontrolētās teritorijas un ka "Buk" iekārtu piegādājusi Krievija. Turklāt teritorijā nav atradušies Ukrainas spēku pretgaisa aizsardzības ieroči un Vašingtonai nav pamata notikušajā vainot Kijevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!