Foto: F64

Ar peļņas pārnešanu uz zemu nodokļu teritorijām ir jācīnās globāli, sacīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis skaidroja, ka jautājumos par tā saukto nodokļu bāzes eroziju un peļņas pārnešanu uz zemu nodokļu teritorijām nepietiek tikai ar Eiropas Savienības (ES) vai kāda cita reģiona iesaisti.

"Tā ir globāla problēma, tādēļ šie jautājumi ir jārisina globāli. Aizvadītais G20 līderu forums tam bija ļoti piemērots, lai šo jautājumu aktualizētu, lai pasaules lielākās ekonomikas šo jautājumu arī uzturētu savā dienaskārtībā," sacīja Dombrovskis, atgādinot, ka tuvākajā laikā tiks uzsākta automātiska informācijas apmaiņa starp G20 administrācijām, mazinot iespējas izvairīties no nodokļu nomaksas par ārvalstīs gūto ienākumu.

Viņš arī atzina, ka tiek pastiprināts spiediens uz zemo nodokļu teritorijām, lai nodrošinātu informācijas apmaiņu, kas ļautu ārvalstīs gūtos ienākumus aplikt ar nodokļiem.

Jau vēstīts, ka Dombrovskis piedalījās G20 līderu samitā, kas bija viņa pirmā starptautiskā misija jaunās EK sastāvā.

G20 dalībnieki ir Argentīna, ASV, Austrālija, Brazīlija, Dienvidāfrika, Francija, Itālija, Indonēzija, Japāna, Meksika, Kanāda, Ķīna, Korejas Republika, Krievija, Lielbritānija, Saūda Arābija, Turcija, Vācija, kā arī ES.

G20 līderu tikšanās tradīcija aizsākās 2008.gadā. Kopā G20 dalībvalstis pārstāv 90% no pasaules iekšzemes kopprodukta, 80% no starptautiskās tirdzniecības un divas trešdaļas no pasaules iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!