Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes policija arestējusi Lībijas gāztā līdera Muamara Kadafi brālēnu un tuvu sabiedroto Ahmedu Kadafu al Damu, kurš daudzus gadus bija Tripoles īpašais sūtnis Kairā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Līdera brālēns uz Ēģipti atkal devās neilgi pēc 2011. gada tautas sacelšanās Lībijā sākuma. Viņš padevies varas iestādēm pēc tam, kad policija ielenkusi viņa māju Kairā, skaidro BBC. Sākotnējās ziņas liecina, ka pirms tam izcēlušās nelielas sadursmes starp Kadafa apsargiem un policiju, jo politiķa apsargi nav bijuši droši par ieradušos likumsargu identitāti.

Ahmeds Kadafs al Dams ir viens no augsta ranga bijušajām Lībijas amatpersonām, kas uzturas Ēģiptē un kuras vajā Lībijas varas iestādes un starptautiskā policijas aģentūra Interpols.

Lībijas ģenerālprokuratūra skaidro, ka sākotnējās Kadafi brālēnam izvirzītās apsūdzības ir par dokumentu viltošanu. Tomēr tās neesot vienīgās apsūdzības.

Lībija Ēģiptei ir lūgusi izdot desmitiem ar kādreizējo Kadafi režīmu saistītas personas.

Jau vēstīts, ka 2011. gadā Lībijā sākās tautas sacelšanās un pilsoņu karš, kurā laikā gāza diktatoru Muamaru Kadafi. 20. oktobrī pēc pēdējā Kadafi atbalstītāju bastiona Sirtas krišanas nemiernieki gāzto diktatoru nogalināja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!