Francija plāno pieņemt darbā 2 680 cilvēkus, kuru darbs būs uzlabot pretterorisma aktivitātes, atklājis valsts premjers Manuels Valss. Šim mērķim atvēlēti 425 miljoni eiro, raksta BBC.

Premjers atklāja, ka patlaban aizdomās par radikālismu tiek uzmanīti aptuveni 3000 cilvēku.

Vienlaikus ar jaunu darbinieku pieņemšanu jau esošie tiks apgādāti ar jaunu ekipējumu. Jau tūlīt pēc uzbrukuma "Charlie Hebdo" redakcijai, Francijā pie skolām, sinagogām, mošejām un citām sabiedriskām ēkām izvietoti 10 000 drošības spēku darbinieki.

Drošības spēku palielināšanas plāni valdībā apspriesti pēc nesenajiem islāma ekstrēmistu uzbrukumiem Parīzē, kuros bojā gāja 17 mierīgie iedzīvotāji, kā arī tika nogalināti trīs uzbrucēji. "Mēs šo cīņu pret terorismu turpināsim nerimstoši," norādīja Valss.

Trešdienas rītā Francijā policija aizturējusi četrus cilvēkus aizdomās par palīdzības sniegšanu Parīzes ķīlnieku sagrābējam Amedijam Kulibali. Trīs no viņiem esot palīdzējuši teroristam sagādāt ieročus, raksta "SkyNews".Savukārt ceturtais ar viņu esot ticies cietumā.

Šobrīd policija cenšas noskaidrot, kurš ir atbildīgs par Kulibali uzņemtā video montēšanu un izplatīšanu vairākas dienas pēc viņa nāves. Francijā pastrādāto teroraktu izmeklēšanā iesaistīti arī Turcijas, Spānijas un Beļģijas drošības spēki.

Kulibali šā gada 9. janvārī - dienu pēc asiņainā uzbrukuma satīras žurnāla "Charlie Hebdo" redakcijai - Parīzes piepilsētā nogalināja policisti un ievainoja sētnieku. Savukārt nākamajā dienā viņš sagrāba ķīlniekus košera veikalā. Kā vēlāk ziņoja policija, viņš četrus cilvēkus nogalinājis jau tūlīt pēc veikala ieņemšanas. Policijas operācijas laikā viņš tika nogalināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!