Foto: Reuters/Scanpix
Francijas prokuratūra otrdien paziņoja, ka izbeidz izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām, ka vairākos seksa skandālos iesaistītais bijušais Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītājs Dominiks Stross-Kāns ir piedalījies grupveida izvarošanā ASV.

Stross-Kāns ir noliedzis visas apsūdzības saistībā ar 2010.gada nogalē, kad viņš vēl bija SVF vadītājs, Vašingtonā notikušajiem pasākumiem ar prostitūtu piedalīšanos.

Sieviete no Beļģijas, kas tiek uzskatīta par iespējamās izvarošanas upuri, augustā uzrakstīja Francijas policijai iesniegumu, ka ir piekritusi dzimumaktam un neizvirza nekādas apsūdzības, informēja Francijas ziemeļu pilsētas Lilles prokuratūra.

Prokuratūras paziņojumā piebilsts, ka nav noticis noziegums un sāktā pirmstiesas izmeklēšana ir izbeigta.

Lillē turpinās izmeklēšana lietā, kurā Strosam-Kānam, diviem uzņēmējiem un vietējās policijas priekšniekam izvirzītas apsūdzības par līdzdalību sutenerismā, veidojot prostitūcijas tīklus Francijā, ASV un citās valstīs, par ko viņam draud 20 gadu ilgs cietumsods.

Stross-Kāns pērn tika iesaistīts vairākos skandālos, kas praktiski iznīcināja viņa politisko karjeru. Viņš tika uzskatīts par reālāko sociālistu kandidātu Francijas prezidenta vēlēšanās.

Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" istabene Nafisata Diallo apgalvoja, ka pērn 14.maijā Stross-Kāns viņu mēģinājis izvarot savos viesnīcas apartamentos. Strosu-Kānu aizturēja, bet pēc divām cietumā pavadītām dienām atbrīvoja pret drošības naudu. 19.maijā Stross-Kāns paziņoja, ka nekavējoties atkāpjas no SVF izpilddirektora amata, jo vēlas visu uzmanību pievērst sava nevainīguma pierādīšanai, kā arī tādēļ, lai pasargātu SVF un savu ģimeni. Viņš noliedza visas izvirzītās apsūdzības. Prokurori atzina, ka Strosam-Kānam un istabenei tiešām bijušas seksuālas attiecības, bet istabenes liecības esot vienīgais pierādījums, ka tas noticis piespiedu kārtā, turklāt viņa savās liecībās vairākkārt melojusi. 23.augustā Strosam-Kānam izvirzītās apsūdzības tika atceltas, un viņš varēja atgriezties Francijā.

Stross-Kāns un istabene viens pret otru iesnieguši civilprasības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!