Foto: F64

Francijas sociālistu valdība trešdien atbalstīja likumprojektu, kas paredz homoseksuāļu pāriem tiesības laulāties un adoptēt bērnus, par spīti Romas katoļu baznīcas un labējās opozīcijas asiem iebildumiem.

Prezidents Fransuā Olands, kuram geju laulību jautājums bija priekšvēlēšanu platformas svarīga daļa, valdības sēdē paziņoja, ka šis likumprojekts ir "solis uz priekšu ne vien dažiem cilvēkiem, bet visai sabiedrībai", un tajā ņemtas vērā bērnu intereses, sacīja valdības preses sekretāre Nadžata Valjo-Belkasema.

"Tas ir svarīgs solis uz tiesību vienlīdzību," teica ģimeņu lietu ministre Dominika Bertinoti. Viņa noraidīja apgalvojumu, ka šāds likums "sagraus" ģimeni, sakot: "Gluži pretēji - tā ir juridiska aizsardzība."

Lai šis projekts kļūtu par likumu, tas jāpieņem parlamentam. Olands ir apsolījis, ka šis likums tiks pieņemts un stāsies spēkā līdz 2013.gada vidum.

Vairākās Eiropas valstīs ir atļauts homoseksuāļu pāriem laulāties un adoptēt bērnus. Francijā bērnus var adoptēt tikai laulāti pāri, nevis kopdzīves partneri.

Homoseksuāļu pāriem tiesības adoptēt bērnus pašlaik ir Beļģijā, Dānijā, Islandē, Lielbritānijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Somijā, Spānijā, Vācijā un Zviedrijā.

Sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka homoseksuālu pāru tiesības laulāties atbalsta divas trešdaļas Francijas vēlētāju, bet to tiesībām adoptēt bērnus ir mazāks atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!