Francijas varas iestādes izvirzījušas sākotnējas apsūdzības terorismā fiziķim, kurš strādājis Eiropas Kodolpētījumu organizācija (CERN ), kura atrodas Lielais hadronu paātrinātājs, vēsta BBC.

32 gadus vecais alžīriešu izcelsmes vīrietis tika arestēts Vjennas pilsētā pagājušo ceturtdien kopā ar savu 25 gadus veco brāli, kurš gan vēlāk atbrīvots bez apsūdzību izvirzīšanas.

Abi brāļi ir Francijas pilsoņi, un viņu vārdi saskaņā ar valsts likumdošanu netiek atklāti.

Varas pārstāvji paziņoja, ka zinātnieks stājies tiesas priekšā Parīzē, kur viņam izvirzīta apsūdzība par "noziedzīgu saistību ar teroristisko grupējumu". Pēc izmeklēšanas versijas, vīrietis caur internetu sazinājies ar pazīstamiem "Al Qaeda" vervētājiem.

Franču specdienesti atklājuši, ka, komunicējot ar kaujinieku vervētājiem, fiziķis izteicis vēlmi īstenot uzbrukumus Francijas teritorijā.

Fiziķis veicis eksperimentus CERN, kas izvietots uz Francijas un Šveices robežas. Kā ziņots, šajā iestādē atrodas Lielais hadronu paātrinātājs, ar kura palīdzību zinātnieki cer paplašināt cilvēces zināšanas par to, kas noticis pirmajos brīžos pēc Lielā sprādziena.

Pēc vīrieša aresta CERN paziņoja, ka zinātnieks savā darbā nesaskārās ne ar ko, kas varētu tikt izmantots terorismā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!