Foto: Reuters/Scanpix
Apģērbu ražotājs "Lacoste" lūdzis norvēģu policijai aizliegt teroristam Andersam Bēringam – Breivīkam nēsāt viņu zīmola apģērbus, trešdien informē norvēģu mediji.

Kā vēsta laikraksts "Dagbladet", e-pasta vēstulē, kas nosūtīta policijai, norādīts, ka terorists "rada antireklāmu pazīstamam zīmolam." Policijas pārstāvji atzinuši, ka ir saņemts "Lacoste" juristu vēstījumus, taču komentārus par to nesniedza.

 "Dagbladet" atgādina, ka  Breivīks  savā manifestā atzinis, ka esot "Lacoste" apģērbu piekritējs. Šī zīmola izstrādājumi atbilstot "izglītota konservatīva eiropieša stilam."

 Bērings - Breivīks  "Lacoste" apģērbā ar viegli atpazīstamo zaļa krokodila emblēmu ir redzams internetā izvietotajās fotogrāfijās. Pēc teroraktiem šie attēli tika plaši publiskoti medijos. "Lacoste" svīterī Bērings - Breivīks parādījās arī atsevišķās tiesas sēdēs.

 "Dagbladet" aptaujātie sabiedrisko attiecību speciālisti gan uzskata, ka "Lacoste" mēģinājumi aizliegt teroristam nēsāt viņu drēbes var tikai pasliktināt situāciju un būtu labāk, ja firma par to neizrādītu sakāpinātu uzmanību.  

Jau vēstīts, ka Norvēģijā 22. jūlijā notika sprādziens galvaspilsētas Oslo valdības ēku rajonā, bet vēlāk vīrietis policista formā atklājis uguni valdošās Darba partijas jauniešu vasaras nometnē Utejas salā, nogalinot un ievainojot desmitiem cilvēku.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, terora aktos gājuši bojā 77 cilvēki, bet desmitiem ievainoti.

Vīrietis, kurš šāva jauniešu nometnē, ir aizturēts. Tas ir 32 gadus vecs Norvēģijas pilsonis Anderss Bērings-Breivīks, kuram ir sakari ar galēji labējiem grupējumiem.

Nopratināšanās Bērings - Breivīks atzina savu vainu abos noziegumos un norādīja, ka darbojies viens, bez līdzzinātājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!