Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Padomju Savienības prezidents Mihails Gorbačovs pauda uzskatu, ka vēl ir laiks "atvēsināt" attiecības starp Krieviju un Rietumiem, piedāvājot sekot "perestroikas" jeb pārbūves perioda pieredzei, vēsta laikraksts "The Telegraph".

"Šobrīd atkal pastāv aukstā kara pazīmes. Šis process ir jāaptur. To mums izdevās panākt astoņdesmitajos. Mēs toreiz izvēlējāmies deeskalāciju, vienotu Vāciju. Un toreiz situācija bija sliktāka par tagadējo. Tāpēc to var darīt atkal," sacīja Gorbačovs.

Viņš piebilda, ka "negribētos pārāk slavēt Krievijas valdību, kas pieļāvusi kļūdas". Vienlaikus viņš norādīja, ka, viņaprāt, tieši ASV jānes atbildība par šā brīža divcīņu starp Kremli un Vašingtonu. "Šobrīd draudi nāk no amerikāņu pozīcijas. Viņi ir aizrāvušies ar triumfālismu," sacīja Gorbačovs.

Jau vēstīts, ka bijušais Krievijas un Padomju Savienības politiķis Mihails Gorbačovs brīdinājis pasauli par jaunu Auksto karu, atzīmējot, ka tagadējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins atkārto viņa pieļautās kļūdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!