Foto: AFP/Scanpix
Pēc masu nekārtībām un grautiņiem Totenhemā, jauniešu bandas svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu sarīkojušas līdzīgas akcijas vēl vairākos citos Lielbritānijas galvaspilsētas rajonos, pirmdien informē raidsabiedrība BBC.

Kā ziņo policija, aptuveni 200 jaunieši situši veikalu vitrīnas un dedzinājuši ēkas un automašīnas, kā arī iesaistījušies sadursmēs ar policiju Enfīldā, Velthemstovā un Velthemforestā pilsētas ziemeļos, kā arī Brikstonā dienvidos.

Šajās vietās sapulcināti policijas papildspēki un tiek ziņots par vairākiem aizturētiem veikalu izlaupītājiem.


Policija aicina pilsoņus nepakļauties kriminālo elementu radītajai ažiotāžai, ko nodēvējuši par "kopētu kriminālo aktivitāti."

Līdz šim aizturēti vairāk nekā 60 grautiņu dalībnieki, 33 policisti guvuši ievainojumus.

Kā ziņots, sestdien pie policijas ēkas Totenemā notika mierīga protesta akcija pret to, ka ceturtdien apšaudē ar policiju gāja bojā kāds 29 gadus vecs vīrietis, taču pēc tam vairāki simti cilvēki sāka demolēt un dedzināt ēkas un transportlīdzekļus un izlaupīt veikalus.

Bojā gājušā vīrieša Marka Dagana radinieki nosodījuši vardarbību. Viņi arī noliedz, ka Dagans būtu gangsteris. Viņš bijis četru bērnu tēvs un ģimenes apgādnieks. Pagaidām nav zināms, kas licis vīrietim atklāt uguni uz policistiem, kad tie apturējuši viņa mašīnu pārbaudei.

Pārbaude veiktas operācijas "Trident" ietvaros, kuras mērķis bijis izmeklēt noziegumus ar šaujamieroču izmantošanu Londonas āfrikāņu un izceļotāju no Karību salām kopienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!