Foto: AFP/Scanpix
Radikālā palestīniešu kustība "Hamas" pēc izraēliešu un palestīniešu tiešo sarunu atsākšanas Vašingtonā paziņoja par 13 militarizēto grupējumu apvienošanu "efektīvāku uzbrukumu" īstenošanai pret Izraēlu, piektdien vēta ārvalstu mediji.

Atbildot uz jautājumu, vai ar "efektīvākiem uzbrukumiem" jāsaprot arī teroristu - pašnāvnieku darbības, "Hamas" pārstāvis norādīja, ka " tiek izskatīti visi varianti".

Jau pirms sarunu sākuma ceturtdien "Hamas" izteica savu protestu pret tām, piedraudot ar jauniem uzbrukumiem izraēliešiem.

"Šī tikšanās ir vergu tirgus Palestīnas pārdošanai. Tajā visas pavēles nāk no Amerikas," paziņoja augstu stāvošais "Hamas" pārstāvis Haleds Mašāls.

Cits kaujinieku pārstāvis Abu Ubeidu iepriekš paziņoja, ka "Hamas" īstenos uzbrukumus jebkurā brīdī, kad "to atļaus apstākļi". Viņš arī uzsvēra, ka "palestīniešu pretošanās iespējama arī situācijā, kad Palestīniešu pašpārvaldes drošības spēki sadarbojas ar Izraēlu".

Kā vēstīts, ceturtdien, pēc pusotru gadu ilgiem ASV diplomātu pūliņiem Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu un palestīniešu pašpārvaldes prezidents Mahmuds Abass beidzot satikās Vašingtonā, lai atsāktu sarunas, kuras tika pārtrauktas 2008. gada decembrī, ka izraēlieši iebruka Gazas joslā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!