Foto: EPA/LETA
Kustība "Hamas" pieņems miera līgumu ar Izraēlu, ja to referendumā būs apstiprinājusi palestīniešu tauta, trešdien apliecināja Gazas joslā valdošā grupējuma līderis, viens no diviem palestīniešu teritoriju premjerministriem Ismails Hanija.

Ar šo paziņojumu, pēc visa spriežot, tiek signalizēts par nostājas maiņu grupējumā, kas ilgstoši atteicies atzīt Izraēlas leģitimitāti un jebkuru palestīniešu pašpārvaldes prezidenta Mahmuda Abasa panākto miera līgumu.

"Hamas" "atzīs referenduma rezultātus, pat ja rezultāti būs pretēji "Hamas" nostājai", preses konferencē ārvalstu žurnālistiem sacīja Hanija.

"Mēs pieņemam palestīniešu valsti ar pilnu suverenitāti pār 1967.gadā okupētajām zemēm ar Jeruzalemi kā galvaspilsētu un atrisinātu bēgļu jautājumu," piebilda premjers.

"Hamas" pārstāvji bieži izteikušies, ka sarunas ar Izraēlu ir laika izšķiešana, un Hanija arī tagad atzina - viņš joprojām nejūtas pārliecināts, ka miera sarunas beigsies ar vienošanos.

"Nebūs atrisinājuma ar divām valstīm uz šīs zemes. Izraēla grib zemi, mieru un drošību attiecībās ar mums, un tas ir kaut kas neiespējams," sacīja "Hamas" līderis.

Kopš 2006.gada janvārī palestīniešu parlamenta vēlēšanās uzvarēja kustība "Hamas", tās attiecības ar vēlēšanās zaudējušo prezidenta Abasa grupējumu "Fatah" ir saspīlētas, spriedzei dažkārt pāraugot bruņotās sadursmēs. Patlaban palestīniešu teritorijās pastāv faktiska divvaldība - Gazas joslu kontrolē "Hamas" valdība, bet Rietumkrastu - Abasa izveidotais pagaidu ministru kabinets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!