Divi noziedznieki nolaupījuši 6,5 miljonus ASV dolāru (4,16 miljonus latu) dažādās valūtās Londonas Hītrovas lidostā pirmdienas rītā, paziņoja policija. Nauda tika atvesta ar Lielbritānijas aviokompānijas "British Airways" (BA) lidmašīnu no Bahreinas.
Noziedznieki bija iekļuvuši lidostas slēgtajā zonā un uzbruka BA šoferim, kura bruņotajā automašīnā atradās vērtīgā krava, nogrūda viņu zemē un sasēja viņam rokas. Tad uzbrucēji naudu pārkrāva citā automašīnā, kurai arī bija BA pazīšanās zīmes, un netraucēti aizbrauca no lidostas. Vēlāk automašīnu atrada izdedzinātu netālu no lidostas. Noziedznieki bija pazuduši bez pēdām.

"Šobrīd policija cenšas noskaidrot aplaupīšanas apstākļus. Nekādi ieroči netika manīti," sacīja policijas preses sekretāre.

Bruņotās automašīnas šoferis nogādāts slimnīcā, jo viņš pēc notikušā pārcietis šoku un guvis delnu savainojumus.

Policija neatklāja, kā noziedznieki bija iekļuvuši slēgtajā lidostas zonā.

Šis aplaupīšanas gadījums līdzinās 1983.gadā notikušajam noziegumam Hītrovas lidostā, kas iegājis vēsturē kā lielākā zādzība Lielbritānijā. Toreiz noziedznieku banda aplaupīja "Brink's - Mat" zelta stieņu noliktavu, aizbēgot ar 6800 zelta stieņiem, ceļojuma čekiem un dimantiem, kuru kopējā vērtība bija 26 miljoni sterliņu mārciņu (23,4 miljoniem latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!