Foto: stock.xchng
Kāds 53 gadus vecs Holandes iedzīvotājs ilgi un sīvi cīnījies par tiesībām no savas amputētās kājas izgatavot gaismekli, bet tad, kad viņam tas beidzot izdevies, viņš lampu ievietojis pārdošanā "eBay".

Kā vēsta ārvalstu mediji, 2012. gada jūlijā holandietis Leo Bontens negadījumā spēcīgi traumējis labo kāju. Bontens stāstījis, ka kāds draugs viņu centies iemest bērnu baseinā, bet joks nav sanācis, kā plānots - abi jokotāji paslīdējuši. Rezultātā smagi cietusi Leo kāja.

Pēc vairākām operācijām ārsti pacientam pavēstījuši šokējošu jaunumu - viņa ceļa locītavu skārusi bakteriāla infekcija, tāpēc turpmāka ārstēšanās ir bezjēdzīga - kāja steidzami jāamputē.

Vīrietis izmisīgi centies paildzināt laiku līdz operācijai, taču 2014. gada jūnijā piekrita "bezjēdzīgās" kājas amputēšanai. Apspriežot procedūru ar ārstiem, Leo izvirzīja noteikumus - ja viņš gulsies uz operāciju galda, viņš vēlas kāju paturēt sev un no tās izgatavot stāvlampu.

Šis neordinārais nosacījums licis ārstiem sanākt uz neskaitāmām sapulcēm, lai lemtu par to, kurš tad ir īstenais kājas īpašnieks pēc amputēšanas - slimnīca vai pacients.

Pēc tam, kad bija apspriesti visi iespējamie "par" un "pret" ārsti tomēr nolēma ļaut Leo paturēt kāju pēc satraucošās operācijas. Turklāt Leo nav aizmirsis par savu ieceri, bet gan steidzis to īstenot - drīz vien pēc operācijas viņš izveidojis no kājas stāvlampu.

Tiek vēstīts, ka tik intīmā veidā darināto lampu Leo nav vēlējies paturēt sev - viņš to piedāvājis nopirkt portālā "eBay", lai par iegūto naudu nopirktu sev kājas protēzi. Tiesa, vīrietim tā arī neizdevās ieceri novest līdz galam - viņa izsolītā lampa tika izņemta no pārdošanas piedāvājumiem, jo neatbilst portāla noteikumiem un politikai - "eBay" nav atļauts tirgot cilvēku ķermeņa daļas.

Leo gan nav atmetis ar roku iecerei pārdot "kājlampu" un iegādāties protēzi, tāpēc meklē citas platformas, ar kuru starpniecību varētu pārdot savu neordināro lampu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!