Foto: AP/Scanpix
Vairāk nekā 80 pēcgrūdienu satricinājuši Irānas dienvidrietumus pēc otrdien notikušās 6,1 magnitūdas stiprās zemestrīces, kurā gāja bojā vismaz 37 cilvēki, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Pēcgrūdieni, no kuriem spēcīgākie 5,4 magnitūdu stipri, sākušies aptuveni stundu pēc zemestrīces un turpinājušies vēl trešdienas rītā.

Zemestrīcē un pēcgrūdienos ievainoti aptuveni 850 cilvēki. Pilnībā sagrauti ir 12 ciemi, to iedzīvotāji nakti pavadījuši zem klajas debess, informē BBC. Irānas Sarkanais Pusmēness ziņo, ka glābšanas un meklēšanas darbi trešdien ir noslēgušies.

Dabas stihijas skartajā reģionā dzīvojuši aptuveni 10 000 cilvēku. Zemestrīcē bojātas 700 ēkas, paziņoja amatpersonas. Sagrautie ciemi bijuši mazi un ar zemas kvalitātes ēkām, kas celtas no pašdarinātiem ķieģeļiem un māla.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka otrdien Irānu satricinājusi spēcīga 6,1 magnitūdu stipra zemestrīce. Zemestrīces epicentrs atradās Persijas līča piekrastes rajonā netālu no Būšehras pilsētas, kur atrodas Irānas vienīgā atomelektrostacija.

Zemestrīce spēkstacijai nekādus postījumus nav nodarījusi, paziņojušas amatpersonas.

Zemestrīce reģistrēta plkst.14.52 pēc Latvijas laika un tās epicentrs atradās 12 kilometru dziļumā, pavēstīja Irānas Seismoloģiskais dienests, kurš reģistrējis arī vairāk nekā desmit pēcgrūdienus, kuru stiprums sasniedza pat 5,3 magnitūdas.

ASV Ģeoloģijas dienests (USGS) savukārt ziņoja, ka zemestrīces stiprums sasniedzis 6,3 magnitūdas.

Zemestrīce bija jūtama arī Bahreinā, Kuveitā, Katarā un Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE), kur evakuētas vairākas ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!