Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas ziemeļaustrumos maijā notikušajās zemestrīcēs bojāgājušo skaits pieauga līdz 25 cilvēkiem, kad otrdien nomira divas 29.maija zemestrīcē ievainotas sievietes, pavēstīja Itālijas plašsaziņas līdzekļi.

Viena no viņām ir 65 gadus vecā Liviana Latini, kas tika aprakta gruvešos, kad 29.maijā sagruva piecstāvu ēka Kaveco pilsētā. Lai gan Latini patvērās zem virtuves galda un pēc 12 stundām tika izglābta, viņas ievainojumi izrādījās nāvējoši.

Otra mirusī ir 46 gadus veca sieviete, kuru 29.maijā nāvējoši ievainoja krītošas drazas Čento pilsētā. Kad viņu aizveda uz slimnīcu, viņa jau bija komā.

Emīlijas-Romanjas reģionā 20.maijā notika sešu magnitūdu zemestrīce, kurā gājuši bojā seši cilvēki un sagrautas simtiem ēku, tostarp daudzi vēstures un arhitektūras pieminekļi. Tās epicentrs atradās 36 kilometrus uz ziemeļiem no Boloņas, bet hipocentrs bija 5,1 kilometra dziļumā.

Šai zemestrīcei sekoja daudzi pēcgrūdieni, kuros sagruva vairākas šajā zemestrīcē izpostītas ēkas.

29.maijā apmēram tajā pašā rajonā notika 5,8 magnitūdu zemestrīce, kurā gājuši bojā 19 cilvēki. Šīs zemestrīces epicentrs bija Modenas provinces Mirandolas pilsētā 40 kilometru uz ziemeļiem no Boloņas un 60 kilometru uz austrumiem no Parmas. Tās hipocentrs atradās 9,6 kilometru dziļumā.

29.maija zemestrīce bija sajūtama plašā rajonā Itālijas ziemeļos un vidienē, un tai sekoja vairāki pēcgrūdieni. Tajā sagruva arī vairākas ēkas, kas bija cietušas 20.maija zemestrīcē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!