Foto: stock.xchng
Visās Zviedrijas pamatskolās nākamo desmit gadu laikā vajadzētu piedāvāt iespēju apgūt ķīniešu valodu, trešdien paziņoja Zviedrijas izglītības ministrs Jāns Bjerklunds, uzsverot, ka tas nepieciešams Zviedrijas konkurētspējas palielināšanai.

"Vēlos Zviedriju redzēt kā pirmo valsti Eiropā, kas ievieš ķīniešu valodas kā svešvalodas mācīšanu visās pamatskolas un vidusskolās," teica Zviedrijas Liberālās partijas līderis Bjerklunds.

Ķīniešu valodas mācīšana Zviedrijas skolēniem ir ārkārtīgi nepieciešama valsts konkurētspējas stiprināšanai, finanšu laikrakstam "Dagens Industri" teicis izglītības ministrs.

"Ne visi biznesa pasaulē runā angliski," norāda Bjerklunds, uzsverot, ka arvien vairāk svarīgas biznesa aktivitātes koncentrējas Ķīnā, kas nozīmē, ka no "ekonomiskā viedokļa ķīniešu valoda būs daudz svarīgāka nekā franču vai spāņu valoda".

Angļu valoda pašlaik ir galvenā svešvaloda Zviedrijas skolās, kur vēl tiek mācītas galvenokārt arī spāņu, vācu un franču valoda.

Bjerklunds atzina, ka šādas idejas īstenošanai būs nepieciešams daudz resursu, īpaši jau skolotāju, kas spētu mācīt ķīniešu valodu Zviedrijas skolēniem, tomēr ministrs uzskata, ka tuvāko desmit gadu laikā visām Zviedrijas pamatskolām ir jābūt gatavām mācīt ķīniešu valodu, bet vidusskolās tas jāsāk darīt vēlākais pēc 15 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!