Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas austrumu teritorijā no Teļmanoves līdz Novoazovskai Krievijas karavīri un tiem pakļautie kaujinieki realizē vērienīgu pazudušas izlūkošanas – diversiju grupas meklēšanas operāciju, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

"Saskaņā ar mūsu informāciju "meklēšanas" operācijā piedalās arī Krievijas pilsoņi, kas pārvietojas automašīnas ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) simboliku," raksta Timčuks. Viņš papildina, ka no Ukrainas militārajiem avotiem nav saņemta informācija, ka būtu iznīcināta pretinieka izlūkošanas–diversiju grupa.

Nav zināms, kādos apstākļos prokrievisko spēku diversantu grupa pazudusi un kāpēc tā Krievijas spēkiem ir tik "vērtīga", paskaidro Timčuks.

Informācija, ka prokrieviskie kaujinieki izmanto autotransportu ar EDSO apzīmējumiem, Ukrainas medijos izskanējuši jau iepriekš.

Ukrainas austrumos kopš 2014. gada pavasara valdības spēki cīnās ar Krievijas apbruņotiem un apmācītiem prokrieviskajiem separātistiem un kaujiniekiem, kuri vēlas panākt Ukrainas austrumu reģionu atdalīšanu.

Pati Maskava tikmēr noliedz savu saistību ar konfliktu, savu karavīru un ieroču nosūtīšanu uz Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!