Foto: EPA-AFI
Izraēlas bruņotie spēki pagājušajā diennaktī īstenojuši trīs aviācijas uzlidojumus Gazas sektoram, vismaz divi palestīnieši tā rezultātā guvuši ievainojumus, informē raidorganizācija BBC.

Galvenais bombardēšanas mērķis bija tuneļi pie Rafahas, kurus palestīnieši izmanto, lai piegādātu Gazas sektoram preces no Ēģiptes.

Neilgi pirms uzlidojumiem Izraēlas varas iestādes paziņoja, ka no Gazas sektora izšauta raķete, kas sprāguši Izraēlas dienvidos. Sprādzienā neviens necieta.

Šis ir pirmais incidents starp Izraēlu un palestīniešiem, kopš pagājušajā nedēļā Vašingtonā atsakās abu pušu tiešās miera sarunas.

Savukārt grupējums "Hamas", kas kontrolē Gazas sektoru, arestējis sektora veselības ministru Mauvi Hasanenu, vēsta ārvalstu mediji. Medicīnas doktora tuvinieki informē, ka bruņoti policisti viņu aizturējuši piektdien. Konfiscēti Hasanena un viņa ģimenes datori.

Hasanens pārstāv palestīniešu kustību "Fath", kas konkurē ar "Hamas". Tomēr viņš turpināja vadīt Gazas sektora Veselības ministriju arī pēc tam, kad 2007.gadā "hamas" ieguva kontroli šajā reģionā.

Policija ziņas par Hasanena aizturēšanu nesniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!