Foto: AFP/Scanpix
Izraēlas aizsardzības ministrs Ehuds Baraks sestdien pauda nožēlu par to, ka, Izraēlas armijai šonedēļ vajājot palestīniešu kaujiniekus, tika nogalināti pieci Ēģiptes policisti.

"Izraēla pauž nožēlu par piecu Ēģiptes policistu nāvi uzbrukumu laikā uz Ēģiptes un Izraēlas robežas," teikts Baraka izplatītajā paziņojumā.

Tajā piebilsts, ka Izraēlas armija veiks notikušā izmeklēšanu kopīgi ar Ēģiptes bruņotajiem spēkiem.

Jau vēstīts, ka Ēģipte sestdien atsauca savu vēstnieku no Izraēlas, protestējot pret to, ka, uzbrūkot palestīniešu kaujiniekiem, Izraēlas spēki ir nogalinājuši piecus Ēģiptes policistus, kas atradās Ēģiptes teritorijā.

Ēģipte ir nolēmusi atsaukt vēstnieku Izraēlā, līdz Izraēla būs veikusi izmeklēšanu par notikušo un atvainojusies Ēģiptei, vēstīja Ēģiptes valsts televīzija.

Pieci Ēģiptes policisti, kas atradās robežas Ēģiptes pusē Sinaja pussalā ceturtdien tika nejauši nogalināti Izraēlas helikoptera veiktā apšaudē, kuras mērķis bija palestīniešu kaujinieki. Starptautiskās novērošanas spēki, kas novēro abu valstu robežu, sestdien paziņoja, ka operācija laikā Izraēlas spēki divreiz pārkāpuši Ēģiptes robežu un atklājuši uguni Ēģiptes teritorijā.

Ceturtdien palestīniešu kaujinieki veica vairākus uzbrukumus Izraēlas dienvidos, nogalinot astoņus cilvēkus.

Piektdien vairāki tūkstoši protestētāju bija sapulcējušies pie Izraēlas vēstniecības Kairā, pieprasot Ēģiptes valdībai izraidīt Izraēlas vēstnieku no Ēģiptes. Arī sestdien pie vēstniecības pulcējās vairāki desmiti cilvēku un dedzināja Izraēlas karogus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!