Izraēla negrasās ļaut Gazas joslu sasniegt diviem libāniešu kuģiem, kas drīzumā gatavojas doties uz šo aplenkto palestīniešu anklāvu, vēstulē ANO ģenerālsekretāram norāda Izraēlas vēstniece Gabriela Šaleva.

Izraēla patur "starptautiskajos tiesību aktos noteiktās tiesības neļaut šiem kuģiem" sasniegt grupējuma "Hamas" pārvaldīto Gazas joslu.

"Šo kuģu oficiālais mērķis ir pārraut Gazas blokādi," raksta amatpersona. Taču "nav iespējams izslēgt, ka uz šiem kuģiem būs ieroči vai indivīdi ar provokatīviem un konfrontējošiem nolūkiem."

"Visas preces, izņemot ieročus vai materiālus kara vajadzībām, tagad var ievest Gazas joslā, izmantojot noteiktās sistēmas, kas garantē to piegādi un šo preču civilo dabu," uzskata Izraēlas vēstniece Apvienotajās Nācijās.

Šī vēstule ir jaunākais Izraēlas brīdinājums aktīvistiem necensties pārraut Gazas joslas blokādi.

Kopš 31.maija vardarbīgā reida uz "Brīvības flotiles", kur dzīvību zaudēja deviņi aktīvisti, globālais spiediens saistībā ar šo incidentu ievērojami mainījis Izraēlas politiku pret Gazu, un tagad tā neļauj ievest Gazā ieročus un preces, kuras varētu izmantot ieroču ražošanai vai nocietinājumu celtniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!