Foto: Reuters/Scanpix

Izraēla un Gazas joslā valdošā islāmistu kustība "Hamas" vienojušās no piektdienas plkst.8 ievērot 72 stundu pamieru, piektdienas rītā paziņoja ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, raisot cerības izbeigt teju četras nedēļas ilgo asinsizliešanu.

Abas puses solījušās ievērot 72 stundu humāno pamieru, tomēr "Hamas" uzsvēra, ka tas būs atkarīgs no Izraēlas.

Kerijs arī pavēstīja, ka pēc pamiera stāšanās spēkā Izraēlas un palestīniešu pārstāvji, ieskaitot no "Hamas", sāks sarunas Kairā par noturīgāku pamieru. Tomēr pagaidām Izraēlas spēki paliks Gazas joslā.

Kā jau ziņots, Izraēla 8.jūlijā sāka Gazas joslas bombardēšanu, īstenojot militāro operāciju "Nesatricināmā klints", kuras mērķis ir apturēt Gazas joslas kaujinieku raķešu uzbrukumus. 10.jūlija vakarā Gazas joslā tika sākta arī sauszemes operācija. Izraēla apgalvo, ka tā nepieciešama, lai likvidētu islāma kaujinieku pazemes tuneļus, kuriem ar gaisa triecieniem nav iespējams dot pietiekami lielu triecienu.

Vardarbībā gājuši bojā 1458 palestīnieši un 61 Izraēlas karavīrs, ka pašreizējo konfliktu padarījis par asiņaināko Izraēlas un palestīniešu starpā kopš 1967.gada Sešu dienu kara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!