Japāņi mēģina kliedēt dabas un tehnogēno katastrofu izraisīto drūmo noskaņojumu ar ironijas un sev raksturīgā piezemētā humora palīdzību, vēsta izdevums "The Wall Street Journal".

Interneta vidē parādījusies multfilma, kas maziem bērniem pieejamā līmenī skaidro notikumus "Fukušimas 1" AES, kur no ierindas izgājuši četri reaktori un apkārtējā vidē pieaug radiācijas līmenis.

Filmiņā stāstīts par "Atompuisēnu", kurš cieš no gremošanas traucējumiem. Viņš mocās ar gāzēm, ārsti viņu baro zālēm un bažījas, lai nesākas caureja. Savukārt par gāzu radīto slikto smaku, kas šajā gadījumā simbolizē radiāciju, uztraukumi ir mazāki, jo no lielāka attāluma smaku nejūt.

Ārstu lomā uzstājs AES īpašnieka "Tokyo Electric Power Co" pārstāvji un valdības amatpersonas. Kā zāles tiek lietots jūras ūdens un borskābe.

Kā ziņots, kopš piektdien 9,0 balles spēcīgajā zemestrīcē un sekojošos cunami viļņos tika bojāta "Fukušimas 1" AES infrastruktūra, tur notikuši vairāki sprādzieni un ugunsgrēki. No stacijas apkārtnes 30 kilometru rādiusā evakuēti vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!