Foto: Reuters/Scanpix
Pretēji musulmaņu paražām, ka mirušais jāapglabā līdz nāves dienas saules rietam , Lībijas gāztā līdera Muamara Kadafi bēres tiks atliktas, piektdien informē aģentūra "Reuters".

Par to paziņojis Lībijas pārejas laika valdības naftas lietu ministrs Ali Tarhuni.

"Es liku viņu pāris dienas turēt saldētavā, lai visi zinātu, ka viņš ir miris", sacījis Tarhuni. Viņš pavēstījis, ka bijušā diktatora līķis atrodas Misratas pilsētā, kas bija nemiernieku bāzes vieta pilsoņu kara pret Kadafi režīmu laikā.

Kā ziņots, Kadafi gāja bojā ceturtdien, apšaudē starp viņam uzticīgajiem kaujiniekiem un pagaidu valdības spēkiem . Kadafi tika sagūstīts savā dzimtajā pilsētā Sirtē un tik vests uz Misratas pilsētu.

Kadafi valdīja Lībijā kopš 1969.gada, kad apvērsumā no troņa gāza karali Idrisu. 2011. gada februārī valstī sākās protesti, kurus diktators vardarbīgi apspieda. Demonstrācijas izvērtās par sacelšanos un pilsoņu karu . Opozīcijas pusē nostājās pasaules lielvalstis. Militāro operāciju - civiliedzīvotāju aizsardzībai no Kadafi piekritējiem, uzsāka NATO. Lielā mērā pateicoties tai, tagadējā pagaidu valdība Nacionālā padome spēja pārņemt savā kontrolē lielāko valsts daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!