Foto: AFP/Scanpix

Kannās no prestižās "Carlton" viesnīcas svētdien nozagto dārglietu vērtība nosaukta vairāk kā uz pusi lielāka kā sākotnēji ziņots - 103 miljoni eiro (vairāk nekā 70 miljoni latu) nevis 40 miljoni eiro, kā ziņots sākotnēji.

Līdz ar to šī varētu kļūt par lielāko zādzību Eiropā šajā gadsimtā, raksta BBC.

Nozagto dārglietu patieso vērtību pārskaitļojuši juvelierizstrādājumu izstādes rīkotāji, pastāstījis lietu izmeklējošais prokurors.

Policija pašlaik meklē vīrieti, kurš zādzības laikā, visticamāk, darbojies vienatnē, izdauzījis durvju stiklu. Zādzības brīdī viņš bija uzvilcis masku un rokā turējis šaujamieroci.

Tikmēr "Carlton" viesnīcas darbinieki izteikušies par nepietiekamajiem drošības pasākumiem šajā ēkā vērtīgās izstādes laikā, tostarp telpā bijis iespējams iekļūt tieši no ielas. Savukārt vietējā policija atzinusi, ka nav bijuši brīdināti par izstādes norisi viesnīcā.

Jau vēstīts, ka šopavasar Kannu kino festivāla laikā nozagtas miljons dolāru (540 tūkstoši latu) vērtas dārglietas, kas bija paredzētas slavenībām valkāšanai prestižā pasākuma laikā. Šveices luksusa zīmola "Chopard" dārglietas atradušās seifā kompānijas darbinieka viesnīcas "Novotel" numurā. Zagļi seifu uzlauzuši un dārgumus aiznesuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!