Foto: Reuters/Scanpix
Karadarbības rezultātā Ukrainas austrumos gājuši bojā gandrīz 6000 cilvēku, bet vairāk nekā 14 000 ir ievainoti, vēsta aģentūra UNIAN.

"No 2014. gada aprīļa vidus līdz 2015. gada februāra vidum Ukrainas austrumos dokumentēta vismaz 5809 cilvēku bojāeja, kā arī 14 740 cilvēku ievainošana," preses konferencē paziņoja ANO cilvēktiesību misijas Ukrainā priekšsēdētājs Armens Arutjunjans.

Pilnīga informācija par cilvēku upuriem, sevišķi pie Doņeckas lidostas un Debaļceves rajonā, vēl nav zināma, viņš papildina, tāpēc ANO misija lēš, ka kopējais bojāgājušo skaits varētu būt ap 6000.

Tikmēr Ukrainas armijas Ģenerālštābs informē, ka kopš pretterorisma operācijas (ATO) sākuma kritis 1541 Ukrainas karavīrs, bet ievainoti 6226, ziņo "Radio Svoboda".

Visvairāk kritušo – 1223 – ir Ukrainas Bruņoto spēku pārstāvji. Nacionālajā gvardē krituši 132, Iekšlietu ministrijas spēkos 101 karotājs. Gājuši bojā 63 robežsargi, septiņi Ukrainas Drošības dienesta (UDD) pārstāvji un 15 Ārkārtas situāciju dienesta darbinieki.

Slimnīcās pašlaik ārstējas 501 karavīrs, 13 no tiem ir smagi ievainoti.

Vēstīts, ka kopš 2014. gada aprīļa Ukrainas austrumos notiek bruņots konflikts starp Ukrainas spēkiem un prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri pasludinājuši tā sauktās "tautas republikas" Doņeckas un Luhanskas apgabalos.

Gan Kijeva, gan NATO, gan virkne Rietumvalstu ir norādījušas uz to, ka Ukrainā atrodas Krievijas karavīri un bruņojums. Kremlis savu saistību ar konfliktu turpina noliegt, lai gan nenoliedz, ka uz Ukrainu karot no Krievijas dodas "brīvprātīgie".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!