Foto: Reuters/Scanpix
"Doņeckas tautas republikas" kaujinieka teiktais Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotājam, ka viņš ir no Krievijas 16.gaisa desanta spēku brigādes Orenburgā, var būt provokācija vai muļķība, jo šāda brigāde neeksistē, otrdien paziņoja Ukrainas Informācijas politikas ministrija.

Tā norādīja, ka tā var būt vai nu plānota informācijas specoperācija ar nolūku diskreditēt Ukrainas plašsaziņas līdzekļus un EDSO, vai arī "Krievijas teroristu muļķība", vēsta Ukrainas aģentūra UNIAN.

Jau ziņots, ka EDSO īpašās monitoringa misijas atskaitē par 2.augustu teikts, ka novērotāji, pārbaudot separātistu pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" kaujinieku smagā bruņojuma uzglabāšanas vietas, kas izveidotas saskaņā ar Minskas vienošanos, ir ieraudzījuši Krievijas karavīrus, kuri apsargāja vienu no objektiem.

"Bruņotais cilvēks, kurš apsargāja objektu, paziņoja, ka viņš un citi klātesošie ir daļa no 16.gaisa desanta brigādes no Orenburgas, Krievijas Federācijā," teikts misijas atskaitē.

EDSO piebilda, ka šīs personas bija bez jebkādām pazīšanas zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!