Kolumbijas valdība sestdien paziņojusi par militāro spēku pastiprināšanu un aviācijas vienību izvietošanu pierobežā ar Venecuēlu, raksta ārvalstu mediji.

Kolumbija plāno izvietot pie robežas sešas aviācijas eskadriļas un pastiprināt bāzes, kas atrodas pie robežas. Divas no eskadriļām atradīsies bāzēs, kurās saskaņā ar 2009. gada 30. oktobra līgumu izvietotas ASV militārpersonas.

"Jauno armijas vienību uzdevums būs piesegt komandpunktus stratēģiski svarīgos virzienos un atbalsta sniegšana militāro operāciju veikšanas laikā," paziņoja Kolumbijas armijas ģenerālis Oskars Gonzalezs.

Augsti stāvošas militārpersonas uzskata, ka karaspēku pastiprināšana pierobežā nomierinās Kolumbijas iedzīvotājus, kuri ir satraukušies par nepārtrauktajiem Venecuēlas prezidenta Ugo Čavesa draudiem.

Iepriekš Kolumbijas aizsardzības ministrs Gabriels Silva pavēstīja, ka pierobežā tiks pilnībā pārbūvēta Laguahiras bāze, un tajā izvietoti 1000 karavīru.

Kolumbijas un Venecuēlas attiecības strauji saasinājās pēc Kolumbijas vienošanās ar ASV par militāro sadarbību un amerikāņu militārpersonu izvietošanu Kolumbijas bāzēs.

Neapmierinātību ar ASV karavīru klātbūtni Kolumbijā izteica arī Bolīvija, Kuba, Nikaragva, Argentīna un Ekvadora.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!