Foto: AFP/Scanpix

Kopenhāgenā sestdien un svētdien divus cilvēkus nošāvušais uzbrucējs bijis 22 gadus vecs, dzimis Dānijā un ir bijis pazīstams likumsargiem savas vardarbīgās pagātnes dēļ, svētdien paziņoja Dānijas policija.

Likumsargi arī uzskata, ka uzbrucējs darbojies viens pats.

Uzbrucējam bijuši sakari ar noziedznieku bandām, viņš bijis tiesāts par vardarbīgiem likumpārkāpumiem un tirgošanos ar ieročiem.

Atbilstoši Dānijas mediju ziņām šāvēja vārds ir Omars el Huseins.

Arī izlūkdienesta vadītājs apliecināja, ka noziedznieks viņiem ir bijis pazīstams. Policija šobrīd mēģina noskaidrot, vai viņš ir bijis Sīrijā un Irākā.

Kā ziņots, Dānijas policija svētdienas rītā nogalinājusi vīrieti, kas Kopenhāgenā sarīkoja divas apšaudes, nogalinot divus cilvēkus un ievainojot piecus.

Sestdien Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā tika apšaudīta kafejnīca, kurā notika pretrunīgi vērtētā latviešu izcelsmes Zviedrijas mākslinieka Lāša Vilka rīkots mākslai, zaimošanai un vārda brīvībai veltīts pasākums. Uzbrukumā nogalināts kāds 40 gadus vecs dānis un ievainoti trīs policisti.

Savukārt agrā svētdienas rītā pie Kopenhāgenas galvenās sinagogas nogalināts kāds ebreju vīrietis un ievainoti divi policisti. Sinagogā notika ebreju svinības, un nošautais vīrietis apsargāja ieeju ēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!