Foto: AFP/Scanpix
Krievijā, Krasnodaras novadā, plūdu rezultātā bojā gājušo skaits jau sestdien pārsniedza 100, tas turpina pieaugt un pēdējā informācija liecina, ka dzīvības zaudējuši 146 cilvēki.

Lielākā daļa bojā gājušo ir Krimskas rajonā. Tāpat bojā gājušie ir Gelandžikas rajonā un Novorosijskā. Pēc vietējo amatpersonu teiktā, bojā gājušo skaits vēl varētu pieaugt, bet tikai nedaudz, jo lielākajā daļā applūdušo teritoriju ūdens sāk atkāpties.

Plūdos cietuši arī 12 000 iedzīvotāju, kuriem sniegta medicīniskā palīdzība. Vairāki tūkstoši māju ir pilnībā appludinātas un cilvēki palikuši bez dzīves vietas. Savukārt daudzas mājas pēc ūdens atkāpšanās ir kritiskā stāvoklī.


Lielos plūdus Krievijas kūrortu rajonos izraisīja spēcīgās lietus gāzes. Lai izvairītos no nevēlamām un traģiskām sekām, varas iestādes atslēdza elektrību vairākos rajonos. Joprojām bez elektrības esot vairāki desmiti tūkstoši mājsaimniecību.

Tikmēr cietušo rajonu iedzīvotāji internetā izplatīja informāciju, ka plūdos vainojamas arī vietējās varas iestādes. Pēc vairāku cilvēku teiktā, varas iestādes nolēmušas pazemināt ūdens līmeni ūdenskrātuvēs, lai tās nepārplūstu stirpo lietusgāžu laikā. Rezultātā appludinātas vairākas pilsētas un ciemi.

Tāpat aculiecinieki ziņo, ka cietušo skaits būs ievērojami lielāks, jo vairākās ielās pēc ūdenslīmeņa krišanas burtiski guļot desmitiem cilvēku mirstīgās atliekas.

Oficiālās varas iestādes noraidījušas šīs "sazvērestības teorijas", tomēr vēlāk publiskotā informācija iedzīvotājiem raisījusi jaunas aizdomas. Krasnodaras novada izmeklētāji sākuši izmeklēt krimināllietu par cilvēku masveida bojāeju. Oficiāli lieta ierosināta par "divu vai vairāku cilvēku neuzmanīgas rīcības izraisītiem nāves gadījumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!