Foto: Reuters/Scanpix
Krimā kopš 2014.gada marta, kad Krievija to okupēja, nepārtraukti pasliktinājusies preses brīvība, satraukta Ņujorkā bāzētā Žurnālistu aizsardzības komiteja, vēsta raidstacija "Amerikas Balss".

"Žurnālistus, kas informēja par okupāciju, aizturēja, pratināja un viņiem uzbruka," uzsver komiteja. Tāpat žurnālistus atteicās reģistrēt Krievijas mediju regulators "Roskomnadzor".

Ukrainas žurnālisti Krimā regulāri saskaras ar Krievijas "drakonisko likumu" represijām, vairākiem nācies no Krimas pārcelties uz Ukrainu. 

Kopš Krimas aneksijas nepārtraukti tiek vajāti žurnālisti, cilvēktiesību aktīvisti un Krimas tatāru organizācijas.

Komiteja aicina Krievijas varas iestādes ievērot uz aizsargāt tiesības, kas nodrošina visiem Krimas iedzīvotājiem piekļūt ziņām un informācijai, kas ir pasniegta no dažādiem skatupunktiem un dažādās valodās.

Vēstīts, ka Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Kā janvāra beigās ANO Drošības padomes sēdē apliecināja Ukrainas vēstnieks ANO Jurijs Sergejevs, Ukrainas austrumos atrodas 12 000 Krievijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!