Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijā, Krasnodaras novadā, plūdu rezultātā bojā gājuši vairāk nekā 100 cilvēki, paziņoja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija.

Lielākā daļa bojā gājušo ir Krimas rajonā. Tāpat bojā gājušie ir Gelandžikas rajonā un Novorosijskā.

Kā norāda vietējās amatpersonas, vairāki cilvēki skaitās bez vēsts pazuduši un precīzu plūdu upuru skaitu vēl nevar prognozēt.

Lielos plūdus Krievijas kūrortu rajonos izraisīja spēcīgās lietus gāzes. Sinoptiķi prognozē, ka lietus turpināsies līdz pirmdienai, tādējādi postījumi gaidāmi vēl lielāki. Lai izvairītos no nevēlamām un traģiskām sekām, varas iestādes nolēmušas atslēgt vairākos rajonos elektrību. Tādējādi šobrīd bez elektrības ir vairāki desmit tūkstoši mājsaimniecību.

Tomēr cietušo rajonu iedzīvotāji internetā izplatījuši informāciju, ka plūdos vainojamas arī vietējās varas iestādes. Pēc vairāku cilvēku teiktā, varas iestādes nolēmušas pazemināt ūdens līmeni ūdenskrātuvēs, lai tās nepārplūstu stirpo lietusgāžu laikā. Rezultātā appludinātas vairākas pilsētas un ciemi.

Tāpat aculiecinieki ziņo, ka cietušo skaits būs ievērojami lielāks, jo vairākās ielās pēc ūdenslīmeņa krišanas burtiski guļot desmitiem cilvēku mirstīgās atliekas.

Oficiālās varas iestādes pagaidām nekomentē traģēdijas iemeslus un apgalvo, ka to noskaidros izmeklēšanā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!