Foto: PantherMedia/Scanpix

Krievijas varasiestādes prominentu Somijas investoru apvainojušas spiegošanā un liegušas viņam ieceļot valstī, trešdien publicētā intervijā paziņojis pats uzņēmējs.

"Iebraucot Krievijā 22.martā, man tika oficiāli paziņots, ka esmu pasludināts par "persona non grata" saistībā ar tādiem lieliem pārkāpumiem kā draudi nacionālajai drošībai," intervijā Krievijas izdevumam "Vedomosti" pastāstījis investors Sepo Remess.

Remesam liegts iebraukt Krievijā piecus gadus.

Investors ir valdes loceklis vairākās Krievijas kompānijās, tostarp elektrības piegādes uzņēmumā "Rosseti", enerģētikas kompānijā "Sibur" un pat valsts uzņēmumā "Rosnano".

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) esot sācis pret viņu izmeklēšanu saistībā ar informācijas ievākšanu par uzņēmumu augstākajām amatpersonām, raksta "Vedomosti".

FDD industriālās spiegošanas apkarošanas vienība somu uzņēmēju oficiāli brīdinājusi martā, pirms viņš devies atvaļinājumā, raksta izdevums.

Remess noliedza, ka būtu darījis kaut ko nelegālu, un skaidroja, ka patiesais iemesls varētu būt viņa "Rosseti" vadībai adresētā kritika.

"Es neievācu informāciju, kaut arī es nesaprotu, kāpēc tas būtu aizliegts," viņš sacījis laikrakstam.

Somijas izdevumam "Helsingin Sanomat" viņš arī atzinis, ka incidents atklāj noskaņojuma maiņu Krievijā, kopš saasinājušās attiecības ar Rietumiem.

"Laikam tas kaut ko pasaka par pašreizējo atmosfēru," teicis somu investors, piebilstot, ka iepriekš viņam nekad nav bijis problēmu ar Krievijas varasiestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!