Foto: AFP/Scanpix
Krievijas karaspēks vērienīgās militārās operācijas Ukrainā sāka vēl pirms tā ienākšanas Novoazovskas pilsētā, kas notika 27.augustā, atsaucoties uz Ukrainas iekšlietu ministra padomnieka Antona Geraščenko teikto, otrdien raksta britu raidsabiedrība BBC.

Geraščenko pavēstījis, ka Krievija militārās operācijas Ukrainā sāka īstenot jau 24.augustā. "Problēmas savā ziņā sākās arī tāpēc, ka mēs laicīgi nereaģējām uz Krievijas armijas ienākšanu, taču ienāca viņi nevis 27.augustā Novoazovskas pilsētā, bet gan jau 24.augustā Amvrosijivkā. Tā bija tieša agresija," sacīja Geraščenko.

Iekšlietu ministra padomnieka norādījis, ka Amvrosijivkā ienāca "līdz zobiem bruņoti" Krievijas karavīri un uzbruka ukraiņiem, kuru bruņojums bija krietni niecīgāks.

Neskatoties uz pēdējās nedēļās notikumiem, Ukrainas prezidents Petro Porošenko, pēc apspriedes ar Augstāko radu, paziņoja, ka pagaidām valstī karastāvokli neizsludinās.

Jau ziņots, ka Kijeva apvaino Maskavu karaspēka ievešanā Ukrainā, taču Krievija to noliedz. Rietumvalstis jau paziņojušas, ka nosoda Krievijas rīcību un baida to ar jaunām sankcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!