Daļa ceturtā Krievijas sūtītā "humānā konvoja" automašīnu piektdien ir ieradušās promaskavisko kaujinieku kontrolētajā Ukrainas pilsētā Doņeckā, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Palīdzības kravas ierašanās vieta tiek apsargāta, tur atrodas arī žurnālisti un brīvprātīgie, kuri palīdzēs izkraut preces, ziņo medijs.

Pirms tam piektdien Krievijas sūtītais konvojs sadalījies divās daļas, kas devušās uz Luhansas un Doņeckas apgabalu. Kolonna no 100 automašīnām savu ceļu sākusi 28. oktobrī no Piemaskavas.

Ukrainas Iekšlietu ministrija un Nacionālās drošības un aizsardzības padome ir paziņojušas, ka no Krievijas nav saņemts oficiāls paziņojums par jau ceturtā tā sauktā "humānā konvoja" nosūtīšanu uz Ukrainu, ziņo UNIAN.

Līdz šim Krievijas sūtītie konvoji jau trīs reizes nesaskaņoti šķērsojuši Ukrainas robežu un nosūtīti bez starptautisko palīdzības organizāciju pavadības.

20. septembrī Doņecku sasniedzis trešais Krievijas humānās palīdzības konvojs. Otrais humānais konvojs no Krievijas ar vismaz 200 "Kamaz" 13. septembrī nogādāts Luhanskas apgabalā.

Savukārt 22. augustā Krievija nosūtījusi pirmo "humāno" konvoju, kas sastāvējis no 280 kravas automašīnām. Šī konvoja nosūtīšana izraisīja vislielāko apjukumu un ažiotāžu. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!