Krievijas Iekšlietu ministrija sākusi reformu procesu, lai līdz 2012. gadam no dienestu aprites pazustu vārds "milicija". Tā nebūs tkai formalitāte, gandrīz 200 000 pašreizējo iekšlietu struktūru darbiniekiem policijā nebūs vietas, informē aģentūra "RIA Novosti".

Otrdien, kad stājās spēkā likums par policiju, valsts prezidents Dmitrijs Medvedevs izdeva vairākus dekrētus, lai likuma prasības sāktu īstenot dzīvē.

Dabā reforma izpaudīsies tā, ka pašreizējo iekšlietu struktūru štata vietu skaits - 1,280 miljoni, 2012. gadā būs par 170 000 mazāks un no tā brīža par kārtību Krievijā gādās viens miljons 106 tūkstoši 472 likumsargi.

Viņi visi būs veikuši ārkārtas atestāciju, kurai jānošķir mazāk vērtīgie un nepiemērotie kadri. Pārbaudi izturējušiem tiek solīts lielāks atlagojums. Iepriekš Medvedevs paziņoja, ka policijas leitnanta mēneša atalgojums būs vismaz 45 000 rubļu (792 lati).

Krievijas policija arī pārņems citu vārda māsu tradīcijas, piemēram turpmāk skaitīs aizturētajām personām viņu tiesības un izjutīs vairāk ierobežojumus, lai jauktos personu privātajās darīšanās.

Oficiāli netiks reglamentēts kā turpmāk uzrunāt policistus. Iekšlietu ministrs Rašids Nurgalijevs pirmdien atsauca savu līdzšinējo ieteikumu - uzrunu "biedri milici" aizstāt ar "policista kungs".

"Ikviens drīkst uzrunāt tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjus kā vēlas, ja vien šī uzruna ir atbilstoša un pieklājīga," skaidro Nurgalijevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!