Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidenta vēlēšanās saskaitīti visi vēlēšanu biļeteni un uzvarētājs Vladimirs Putins ieguvis 63,60% balsu, informē "RIA Novosti".

Krievijas Centrālās Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Čurovs pirmdien vēl pirms visu basu saskaitīšanas paziņoja, ka uzvarējis Putins un vēlēšanu otrā kārta nebūs nepieciešama.

Pārējie kandidāti vēlēšanās bija Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzītais Genadijs Zjuganovs (saņēma 17,18% balsu), Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidāts Vladimirs Žirinovskis saņēma 6,22%, neatkarīgais kandidāts uzņēmējs un miljardieris Mihails Prohorovs ieguva 7,98%, bet partijas "Taisnīgā Krievija" izvirzītais Sergejs Mironovs – 3,85%.

Lai gan vēlēšanu dienā svētdien un vēl pirmdien Krievijā masveidā iedzīvotāji ziņoja par pārkāpumiem balsošanā, Krievijas iekšlietu ministrija apgalvo ka "nav fiksēti pārkāpumi, kas ietekmētu rezultātus". Tikmēr neatkarīgie novērotāji norāda, ka jau visiem kandidātiem nebija nodrošināti vienādi apstākļi un "nopietnas problēmas bijušas jau no vēlēšanu paša sākuma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!