Jau šogad Krievijas tirgū varētu atgriezties Gruzijas vīni un minerālūdens "Borjomi", jo no 1.jūlija spēkā stājas Muitas savienības noteikumi, vēsta laikraksts "Kommersant".

Krievijas tirdzniecības un rūpniecības ministra vietnieks Vladimirs Salamatovs norādīja, ka pēc 1.jūlija mainīsies noteikumi, kas regulē pārdošanai aizliegto preču ievešanu Krievijas teritorijā. Pēc šī datuma situāciju vairs nevarēs kontrolēt Patērētāju tiesību aizsardzības birojs.

Izņēmumus varēs pieļaut tikai tām precēm, kuru aizliegums skaidrojams ar zinātnisku pamatojumu un kuras apdraud cilvēku veselību.

Teorētiski Gruzijas vīnu neielaist Krievijā varēs arī Muitas savienības ietvaros, taču tam būs nepieciešama arī Baltkrievijas un Kazahstānas piekrišana neiegādāties šo produkciju. Tomēr Minska un Astana līdzīgus ierobežojumus nav ieviesušas, un šajā valstīs gruzīnu preces tiek brīvi tirgotas.

Krievija varētu arī bloķēt Gruzijas vīnu, kas valstī tiktu piegādāts ar jūras transportu. Taču, ja šī produkcija tiks atmuitota jau Baltkrievijā, tās nokļūšanai Krievijā traucēt vairs nevarēs neviens.

Tomēr Gruzijā iespēja atkal iekļūt Krievijas tirgū pagaidām apspriesta netiek.

"Mēs piegādājam produkciju Baltkrievijai un Kazahstānai. Iespēja atjaunot preču piegādes Krievijai caur šo valstu teritorijām Muitas savienības ietvaros aplūkota netiek. Patlaban mēs koncentrējamies uz attīstību citos svarīgos tirgos," norādīja "Borjomi" ražotāja viceprezidents Levons Bagdavadze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!