Foto: AFP/Scanpix

Krimai līdzās esošajā Arabata strēlē sestdien no helikopteriem izsēdušies aptuveni pussimts Krievijas karavīru, atsaucoties uz vietējo iedzīvotāju teikto, vēsta ārvalstu mediji.

Desantnieki izsēdušies Ukrainas Hersonas apgabalā. Informāciju par desantnieku izsēšanos apstiprinājuši arī avoti iekšlietu struktūrās.

Iedzīvotāji pavēstījuši, ka Krievijai piederoši armijas helikopteri iepriekš vairākas reizes aplidojuši teritoriju un vēlāk kļuvis ziāms, ka 50 desantnieki ieņēmuši gāzes sadales staciju Arbata strēlē.

Kā vēsta vietējie iedzīvotāji, desantnieki ir pilnībā ekipēti un apbruņoti. Tiek pieļauts, ka tie ir krievu kareivji, jo viņi izsēdināti no armijas helikopteriem, kam bijušas Krievijas armijas pazīšanās zīmes.

Krievijas desantnieku izsēšanās vietā ieradušies arī Ukrainas armijas kareivji. Tāpat tur turpina riņķot ar sarkanām zvaigznēm apzīmēti helikopteri.

Ukrainas aizsardzības ministrija paziņojusi, ka Krievijas armijas kareivju provokācija cietusi neveiksmi, jo tai nekavējoties dots pretspars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!