Foto: AFP/Scanpix
Humānās palīdzības vietā uz Gazas joslu no Rietumvalstīm nonāk nekam nederīgas lietas, ceturtdien vēsta "Newsru.co.il", atsaucoties uz Izraēlas laikrakstu "Yediot Aharonot".

Pēc kustības "Hamas" pārvaldītās Veselības ministrijas datiem, ap 70% anklāvā nogādāto medikamentu esot jālikvidē, jo tiem pirms vairākiem mēnešiem beidzies derīguma termiņš. Tāpat Gazā no Eiropas nonākuši simtiem cūku gripas pošu, taču pārbaudē konstatēts, ka izmantot tās nedrīkst.

Taču par cinisma kalngalu Veselības ministrijas Humānās palīdzības pieņemšanas un sadales departamenta vadītājs Monirs Albarašs uzskata tūkstošu līķu maisu kravu, kas pie palestīniešiem nonāca kā "medikamenti".

Bez nederīgiem medikamentiem uz Gazu nosūtītas arī vairākas tonnas izmantošanai nederīgu būvmateriālu, tostarp, cements, kura derīguma termiņš beidzies vēl pirms 15 gadiem.

Ministrija uzskata, ka ārvalstis uz anklāvu novirza milzīgu apjomu "atkritumu", ko nevēlas utilizēt uz vietas.

Daļu šīs "humānās palīdzības" Gazas sektora vadība sadzedzina, bet daļu aprok, kas izraisa bažas vides aizstāvjiem.

Palestīniešu ierēdņi pauž dusmas par to, ka starptautiskās labdarības organizācijas Gazu pārvēršot par izgāztuvi.

Arī nesen skandālu izraisījusī "Brīvības flotile" esot noorganizēta tādēļ, lai vairākas valstis varētu "atbrīvot savas noliktavas no sastāvējušām precēm".

Kā vēstīts, 31.maijā, Izraēlas desantniekiem uzbrūkot palestīniešu palīdzības misijas "Brīvības flotiles" kuģiem, tika nogalināti deviņi turku aktīvisti. Šis notikums izpelnījies asu starptautiskās sabiedrības nosodījumu.

Izraēla uzsver, ka tās karavīri uguni atklājuši aizstāvoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!