Foto: Reuters/Scanpix
Libānas austrumos, Bekaas ielejā, trešdien nolaupīti septiņi tūristi no Igaunijas, paziņoja Libānas drošības amatpersonas.

Pēc viņu teiktā, nolaupītie bijuši riteņbraucēji, visi vīrieši, kas ap pulksten 16 ieradušies Libānā no Sīrijas.

Bruņotie nolaupītāji, kuru sejas klājušas maskas, bijuši melnā vieglajā automašīnā "Mercedes" un divos baltos mikroautobusos. Ap pulksten 17.30 viņi piespieduši tūristus iekāpt mikroautobusos un aizbraukuši.

Drošībnieki notikuma vietā netālu no Zahles pilsētas atraduši velosipēdus un mugursomas.

Sākumā tiks ziņots, ka nolaupīto vidū ir arī Ukrainas pilsoņi, tomēr vēlu trešdienas vakarā Ukrainas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Ukrainas pilsoņu nolaupīto vidū nav.

Savukārt Igaunijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka visi nolaupītie ir Igaunijas pavalstnieki. Ministrijas pārstāve Minna-Līna Linda informēja: "Pēc pašreizējām ziņām varam apstiprināt, ka visi nolaupītie ir Igaunijas iedzīvotāji. Plašāku ziņu par viņiem pašlaik nav."

Viņa uzsvēra, ka neviens no nolaupītajiem nav informējis Igaunijas ĀM par došanos uz Libānu. "Neviens no nolaupītajiem nav bijis reģistrēts ĀM," sacīja Linda. Viņa sŗi uzsvēra, ka igaunijas varas iestādes jau janvārī brīdinājušas iedzīvotājus nedoties uz Lībiju.

Linda pastāstīja, ka par notikušo pavēstījis Igaunijas vēstnieks, atsaucoties uz Libānas drošības dienestu sniegtajām ziņām.

Pagaidām nav skaidrs, kas un kādu iemeslu dēļ tūristus nolaupījis.

Pagājušajā gadā Bekaas ielejā tika nolaupīti divi tūristi no Polijas, taču viņi tika atbrīvoti, kad kontrolpunktā drošības spēki atklāja uguni uz nolaupītājiem, nogalinot vienu no viņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!