Lībija izlēmusi vērst pret Šveici "totālu" ekonomisko embargo, trešdien paziņoja valdības pārstāvis Mohammeds Baaju.

"Lībija izlēmusi noteikt pilnīgu embargo visiem ekonomiskajiem un tirdznieciskajiem darījumiem ar Šveici," sacīja Baaju, piebilstot, ka Tripole meklēs alternatīvus avotus to medikamentu un rūpniecisko iekārtu iegādei, kas līdz šim tika iepirktas Šveicē.

Kā ziņots, Lībijas līderis Muamars Kadafi pagājušajā nedēļā nāca klajā ar aicinājumu uzsākt džihādu (svēto karu) pret Šveici, sodot to par minaretu būvniecības aizliegumu.

"Pret neticīgo un atkritēju Šveici jāpasludina džihāds ar visiem līdzekļiem," uzstājoties ostas pilsētā Bengāzī ar runu par godu pravieša Muhameda dzimšanas dienai, paziņoja Kadafi. "Džihāds pret Šveici, pret cionismu, pret ārvalstu agresiju nav terorisms."

"Jebkurš musulmanis visā pasaulē, kas ielaižas ar Šveici, ir bezdievis, [kas ir] pret islāmu, pret Muhamedu, pret Dievu, pret Korānu," runā, kas tiešraidē tika pārraidīta televīzijā, sacīja Lībijas režīma līderis.

"Boikotējiet Šveici, boikotējiet tās preces, boikotējiet tās lidmašīnas, tās kuģus, tās vēstniecības, boikotējiet šo neticīgo, bezdievīgo rasi, agresori pret mūsu Allāha mājām."

Pagājušā gada 29.novembrī notikušajā referendumā 57,5% šveiciešu atbalstīja minaretu būvniecības aizliegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!