Foto: AFP/Scanpix
Otrdien Alžīrijas austrumos nogāzusies militārā transporta lidmašīna ar 78 cilvēkiem uz klāja, atsaucoties uz vietējo varasiestāžu paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC. Lai gan sākumā uzskatīts, ka visi cilvēki ir gājuši bojā, ir atrasts viens izdzīvojušais, ziņo aģentūra AFP.

"Mēs esam atraduši izdzīvojušo un meklēšana turpinās," nesniedzot plašāku informāciju, radiopārraidē paziņoja ārkārtas dienesta pārstāvis pulkvedis Rarids Nečads.

Izdzīvojušais ir karavīrs, kurš ar galvas traumu nogādāts slimnīcā, aģentūrai AP atklāja kāds Alžīrijas izlūkdienesta darbinieks, kurš vēlējies palikt anonīms.

Alžīrijas mediji vēsta, ka lidmašīna nogāzusies netālu no kalnu provinces Umm el Bavāgī. Tajā atradušies 78 cilvēki, nevis 103, kā sākumā ziņots.

"Lidmašīna ietriecās kalnā un uzsprāga. Vairāki ķermeņi ir sadeguši pelnos un nav identificējami," aģentūra "Reuters" citē kādu amatpersonu. Savukārt kāds ugunsdzēsējs stāsta, ka lidmašīna ir salūzusi divās daļās.

Tā bija ceļā uz Konstantinas pilsētu valsts ziemeļos, kad kontrolpunktam pazuda sakari ar to. Pagaidām avārijas iemesli nav zināmi. BBC norāda, ka nav arī sīkākas informācijas par bojā gājušajiem.

BBC ziņo, ka lidmašīnā bijušas militārpersonas un viņu ģimenes locekļi, taču armijas pārstāvji oficiāli informāciju par bojā gājušajiem nav snieguši.

Tiek lēsts, ka lidmašīna "C-130 Hercules" avarēja slikto laika apstākļu dēļ.

Šī ir Alžīrijas traģiskākā aviokatastrofa vairāk nekā 10 gadu laikā. Armijas "Hercules" lidmašīnas valstī pirms tam ir avarējušas jau divas reizes, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!