Foto: Reuters/Scanpix
Vismaz 14 cilvēki gājuši bojā ceturtdienas naktī vilcienam iebraucot migrantu pūlī, kas pārvietojās pa dzelzceļa sliedēm netālu no Velesas pilsētas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Migranti šo dzelzceļa maģistrāli bieži izmanto par maršrutu, dodoties uz ziemeļiem pēc ierašanās Grieķijā, ziņo vietējie mediji.

Migrantu grupā bijuši aptuveni 50 cilvēki, galvenokārt no Somālijas un Afganistānas. Negadījums noticis attālā vietā, kur glābšanas darbus apgrūtina sarežģīta piekļūšana – tas iespējams tikai ar kājām vai pa dzelzceļu.

Cilvēki, kas bēg no nabadzības, kariem un apspiestības Tuvajos Austrumos un Āfrikā, Balkānus bieži izmanto par sauszemes maršrutu ceļā uz Rietumeiropu.

Tas tiek uzskatīts par drošāku ceļu, nekā brauciens laivās no nemierīgās Lībijas uz Itāliju, tāpēc daudzi cauri Turcijai pa sauszemi dodas uz Grieķiju.

Ceturtdien Briselē, lai risinātu bēgļu jautājumu pēc simtiem migrantu noslīkšanas Vidusjūrā 19. aprīlī, tikās Eiropas Savienības (ES) valstu līderi. Tika panākta vienošanās par plāniem iegrožot imigrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!