Foto: AP/Scanpix

Mali ziemeļos izcēlušās sadursmes starp tuaregu nemierniekiem un islāmistu cīnītājiem, piektdien paziņoja aculiecinieki.

Sadursmes izcēlās Mali ziemeļu reģionā, kur 6.februārī tuaregi pasludināja neatkarīgu valsti Azavadu, starp Nacionālās kustības Azavadas atbrīvošanai un islāmistu grupas "Ansar dine" ("Ticības aizstāvji") pārstāvjiem pēc tam, kad agrākie sabiedrotie nespēja vienoties par šariata jeb islāma likuma piemērošanu reģionā.

Sadursmes naktī izcēlās netālu no Kidalas pilsētas. Vietējā amatpersona telefonsarunā ar aģentūru AFP norādīja, ka notikušas sīvas apšaudes ar automātiskajiem ieročiem.

Miers iestājies ar rītausmu, bet amatpersona sacīja, ka dažviet pilsētā ir noņemti Nacionālās kustības Azavadas atbrīvošanai karogi.

Tuaregu nemiernieki un "Ansar dine" janvārī kopā cīnījās, lai pārņemtu varu Mali ziemeļos.

22.martā grupa militārpersonu apvērsumā gāza Mali prezidentu Amadu Tumani Turē, apsūdzot viņu nespējā tikt galā ar tuaregu dumpi valsts ziemeļos. Tomēr 6.februāra vakarā hunta piekrita atkāpties no varas apmaiņā pret to, ka Rietumāfrikas valstu ekonomiskā kopiena (ECOWAS) atceļ sankcijas, kas tika noteiktas pret Mali pēc militārā apvērsuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!